Bölüm 4: Ben Hep Seninleyim Artık

Böyle başladım yazıya evet. Çünkü herkesin ortak sorunlarından biri de bu: "Bu şey ömür boyu benim yakamı bırakmayacak mı?"
Nereden baktığınıza bağlı. Panik - atağı zihniyet değişimiyle yenememişseniz, evet bu hastalık ömür boyu sizinle olacak. İlaç tedavisi göreceksiniz, iyileşeceksiniz. Ve daha sonra beyninize, bedeninize aynı eziyetleri yapmaya devam edeceksiniz.Yine sorunları büyütecek, olumsuzlukları dev aynasında göreceksiniz. Küçük mutluluklar size haddinden fazla küçük gelecek, ilgilenmeyeceksiniz. Aşık olup ayrılacaksınız, dünyanın biten en büyük aşkı sizinki olacak. Dostunuzla aranız açılacak, sizi zaten kimse anlamıyor olacak. İş yerinde sorunlar çıkacak, siz bunları beyin ameliyatıymış gibi göreceksiniz.



Fakat gelelim asıl gerçeklere..

Aslında aşık olan ve kendi aşkı en özel sanan sıradan birisiniz. Aşk, sevgi, heyecan bitebilir. Bu dünyanın her coğrafyasında görülmektedir. Çünkü değişim kaçınılmazdır ve değişimlerin frekansları her zaman birbirini tutmayabilir. Ama bunun yanı sıra insan unutabilir. Siz de unutacaksınız.
Dostunuza kırılırsınız, küsersiniz, kavga edersiniz. Biraz zaman geçince uzaktan bakarsınız. Gideri varsa gider, yoksa egolara, zamana veya değişime yenilen ilk dostluk sizinki olmayacak. Sizinki de bitebilir. Yenisini bulacaksınız.
Patronunuz sizi sömürüyor, terfi ettirmiyor, çok çalışıp az dinleniyorsunuz. İş arkadaşlarınız arkanızdan kuyunuzu kazıyor. İçinde bulunduğumuz sistem itibariyle bunun sancılarını herkes gibi siz de çekeceksiniz. Ya değiştirmek için bir şey yapacaksınız ya da kendinize vıdı vıdı yapmayacaksınız.
Bunları terapi ve ilaçlar yok edemez. Olumsuzu görmek için can atmanın ilacı tam olarak bulunamadı. Yalnız şu var ki "pozitif ol" diyen herkesten kaçmışımdır. Çünkü evet bu, bu kadar basit değildir. Bu kadar yüzeysel bir telkini de olmamalı. Pozitif olun ya da olmayın. Büyük resmi görmeye çalışın. Hayatınızın merkezine sevgilinizi, dostunuzu, çocuklarınızı, işinizi ve sorunlarınızı koymayın (bence). Hayat bunlarını kapsayan çok acayip bir yer. Birinden birine ağırlık kayınca denge fena halde bozuluyor.
Ve bence biz biraz da bunun için şanslıyız. Bize işlerin yolunda gitmediğini söyleyen bir alarm var. Şayet bu olmasaydı belki de başka akıl hastalıklarına yakalanacaktık. Bizlerin normal işleyen beyinleri, normal duyguları fakat hassas bir mekanizmaları var. Size herkese ne yazık ki bu muhteşem bir şey diyemeyeceğim (: Şayet avucunuzun içine alırsanız bu hastalık sizin lehinize dönecektir. Bundan da bir o kadar eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder